Veeam Certified Engineer (VMCE8)

8

Favori yedekleme yazılımım Veeam’in de sertifikasını alabildim. Sorular oldukça zor ama kesinlikle nokta atış sorulardı. Laf olsun diye ezbere sorulardan ziyade ürünü doğru ayarlamaya yönelik sorular sorulmuş. Verilen 70 dakikanın hepsini dibine kadar kullandım son 10 dakkada tüm soruları gözden geçirdim. Toplamda 50 soru vardı ve 77 puan alarak ilk denememde geçtim.

Veeam sertifikasını aynı Vmware gibi eğitim almadan alamıyorsunuz. Mutlaka yetkili distribitördeki 3 günlük eğitime katılmış olmanız lazım.

Ben açıkçası eğitime Eylül ayında gitmiştim ve o zamanlar Veeam’in 8 versiyonu çıkmamıştı. 7 sertifikasını alsam 8 çıktığında 120 gün içinde tekrar sınava girmek zorunda olacağımdan sallaya sallaya Haziran’a kadar erteledim sınav işini. Sonucunda sertifikamıza kavuştuk 🙂

Veeam’i kolay kullanılabilir bir program olduğu için piyasada tamamen ezbere ayarlayan bir dünya sistem uzmanı mevcut. 5-10 sanal makinenin olduğu ortamda bu arkadaşların yaptığı işler pek problem çıkarmıyor ama iş 30+ sanal makinenin olduğu ortamlara gelince, Veeam’i düzgün ayarlamak için hem iyi eğitimli hem de sertifikalı uzman olmak şart.

vmce_logo

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.