Herkese Merhaba.
Nutanix’in NX3060 ürününü değerlendirme fırsatı bulduk. Türkiye piyasasında yeni bir marka olduğu için öncelikle ürünün genel bir tanımını yapmak lazım.
Eski yapıda üstte bir sunucu, altta, verilerin olduğu storage mevcuttu. Nutanix’de ise bu iki yapı birbirine geçmiş durumda. Örneğin test ettiğimiz NX3060’da 4 adet node ve bu node’lara bağlı 4 adet de disk grubumuz var. Her node’da 2 işlemci, 256 GB RAM mevcut. Bize gönderilen ürünün 1 nodu aktif değildi o yüzden 3 node üzerinde testlerimizi yaptık.
Burda dikkat edilmesi gereken node’ların farklı disk grupları olsa da veriler bu disk gruplarına dağıtılıyor. Yani NodeA’da oluşturulan bir sanal makinenin datasının bir kısmı NodaA disk grubunda, geri kalan veri de diğer Node’lardaki disk gruplarına network üzerinden aktarılıyor. Bu yüzden node’ların birbirine 10gbit’le bağlanması tavsiye ediliyor. Ben testleri mecburen 1Gbit switchde yaptım. Ona rağmen gayet iyi değerler elde ettim.
VDI ortamında klonladığım sanal makinada yüklü sisteme gelirsek.
Tüm güncelleştirmeleri yapılmış Windows 8.1 Pro
yine tüm güncelleştirmeleri yapılmış tam kurulum Office 2013 Pro Service Pack 1
Adobe Acrobat, Google Chrome ve Skype kurulu.
Klonlanan 100 sanal makinayı NodeA ve NodeB üzerine 50şer adet dağıttım ve boot süresini ve boot süresinde harcanan IOPS miktarını hesapladım.
İyi seyirler…